Coronamaatregelen huisartsen Best – Huisarts Beumer – Best
Header afbeelding
Huisarts Beumer
Tamboer 8 5684DB
Best

Coronamaatregelen huisartsen Best

Corona houdt ons in de greep. Veel mensen en organisaties dienen hun manier van werken hierop aan te passen. Dat geldt zeker ook voor de huisartsenzorg. Daarom hebben de 12 huisartsenpraktijken in Best gezamenlijk noodgedwongen maatregelen getroffen om verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan. Om dit te bereiken kunnen mensen met luchtwegklachten niet op het normale spreekuur gezien worden. Daarnaast is de zg. 1,5 meter regel leidend. Hierdoor kunnen maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de praktijkgebouwen aanwezig zijn. De genomen maatregelen zijn:

1. Het isolatiespreekuur voor mensen met luchtwegklachten blijft van kracht.

2. Kom niet zonder afspraak of zonder telefonisch contact vooraf naar de praktijk

3. Zo veel mogelijk zullen contacten ‘op afstand’ uitgevoerd worden. Dus per telefoon, e-consult of beeldbellen. Maak bij voorkeur alleen een afspraak op de praktijk als lichamelijk onderzoek noodzakelijk is.

4. Als u een afspraak heeft, kom naar binnen hooguit 2 minuten voor de afspraak gepland staat. Buiten wachten kan natuurlijk ook.

5. Kom alleen naar binnen bij een afspraak. Laat eventuele begeleiders in de auto wachten tot u klaar bent. Alleen wanneer de begeleider bij het consult aanwezig moet zijn (bv een ouder bij een kind of een tolk) mag deze mee naar binnen. Kom in dat geval niet met meer dan 1 begeleider.

6. Heeft u kleine kinderen, neem deze dan niet mee naar de praktijk als de afspraak niet voor hen is. Regel een oppas.

7. Uitlopen van het spreekuur leidt tot meer mensen in de wachtkamer en moet dus vermeden worden. Een consultafspraak is daarom dan ook voor één klacht. Heeft u meerdere klachten? Maak dan een dubbele afspraak indien de agendaruimte van de praktijk dit toelaat. Komen we hier niet mee uit, dan zal een nieuwe afspraak gemaakt worden.

8. De balie blijft gesloten ter bescherming van de assistente. Verwijsbriefjes en dergelijke worden bij voorkeur doorgemaild via een beveiligde verbinding of opgestuurd per post.

9. Het blijft voorlopig niet mogelijk om online een afspraak te maken voor het spreekuur.

Dit alles vergt een andere manier van werken voor iedereen. Voor ons als werkers in de eerste lijn. Maar ook voor u als patiënt. Dat zal lang niet altijd eenvoudig zijn. Maar met deze maatregelen kunnen wij de normale zorg waarborgen waarbij we het risico op Coronabesmetting binnen de praktijken tot een minimum kunnen beperken.

Namens alle huisartsen in Best en hun team